25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Sebzeleri Pişirmeye Hazırlama)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır



Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi meyvelerinden faydalanılan sebzelerden birisidir?

A) Brüksel lahanası B) Brokoli C) Karnabahar D) Bamya

2. Aşağıdakilerden hangisi sebzelerin özelliklerinden birisi değildir?
A) Posalı yapısından dolayı bağırsakların çalışmasını düzenler. B) Isı ve enerji verir. C) Vitamin ve mineral maddelerin kaynaklarıdır. D Vücutta metabolik faaliyetleri düzenleyen maddeleri bulundurur.

3. Kabuğu soyulan enginara neden limon sürülür?
A) Kolay pişmesi için B) Lezzetini artırmak için C) Besin değerini artırmak için D) Renginin kararmaması için 

4. Sebzeleri pişirmeye hazırlamada aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Kök, yumru ve meyvelerinden faydalanılan sebzelerin kabuğunu ince şekilde soyunuz. B) Gövdelerinden faydalanılan sebzelerin en dış kabuğunu soyunuz. C) Mantarların saplarını kesiniz D) Çiçeklerinden faydalanılan sebzelerin kök kısımlarını kesiniz

5. Yapraklarından faydalanılan sebzelerin yıkanmasında neden kimyasallar ve tuz sirke kullanılır?
A) Mikroplardan arındırmak için B) Lezzetini artırmak için C) Kirlerden arındırmak için D Rengini korumak için

6. Aşağıdakilerden hangisi sebzeleri doğramada kullanılacak yöntemin uygulanmasında rol oynar?
A) Sebzelerin özelliklerine ve kullanılacakları yer B) Mevsim C) Mutfağın yapısı D) Doğramada kullanılan araçlar

7. Aşağıdakilerden hangisi bir uluslararası doğrama şekli değildir?
A) Jülienne B) Garnishion onion C) Brunoise D) Paysane

8. Aşağıdakilerden hangisi vichy doğrama şekli için yanlıştır?
A) Eşitlik önemlidir. B) Berrak çorbalarda garnitür olarak kullanılır. C) Kullanıldığı yemeklere ismini verir. D) Paysane doğrama şeklinden daha büyüktür.

9. Aşağıdakilerden hangisi julienne doğrama şeklinin kullanıldığı yerlerden birisi değildir?
A) Et ve balık yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanılır. B) Sebze çorbalarında kullanılır. C) Soğuk ordövr tabaklarının süslenmesinde kullanılırD)Püreli çorbaların hazırlanmasında kullanılır

10. 1 cm2 yüzeyinde, bıçak sırtı kalınlığında doğrama şekli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Batonnnet B)Mire-poix C) Paysane D) Vichy

11. Aşağıdakilerden hangisi mutfaktaki en küçük doğrama şeklidir?
A)Brunoise B)Bouguet garni C)Jülienne D)Mire poix 

12. Aşağıdakilerden hangisi Mire – poix sebze grubunu doğru ifade eder?
A) Taze fasulye, havuç, pırasa, defne, kabak B) Havuç, pırasa, soğan, kereviz, defne C) Kabak, enginar, havuç, taze soğan D) Soğan, kereviz, patlıcan, defne

13. Aşağıdakilerden hangisi bouquette garnie sebze grubunda yer almaz?
A) Kereviz B) Defne yaprağı C) Soğan D) Nane

14. Aşağıdakilerden hangisi garnished onion’ nu doğru olarak ifade eder?
A) Baharatlı taze soğan B) Soğan yahnisi C) Defneli soğan D) Bir doğrama şeklidir

15. Aşağıdakilerden hangisi baharat torbasının kullanıldığı yerlerden birisidir?
A) Sebze yemeklerinde B) Et yemeklerinde C) Kurubaklagil yemeklerinde D) Beyaz soslarda

16. Aşağıdakilerden hangisi tomato cancasse hazırlanırken domatesin bir süre sıcak suda bekletilmesinin nedenidir?
A) Kolay pişmesi için B) Kabuğunu kolay soymak için C) Çekirdeklerini kolay çıkarmak için D) lezzetini arttırmak için

17. Aşağıdakilerden hangisi sebze saklama yöntemlerinden biri değildir?
A) Salamura B) Dondurarak saklama C) Konserve D) Kuru depolarda saklama 

18. Dondurulacak olan sebzelere uygulanacak olan ön işlem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kurutma B) Blanching C) Tuzlama D) Pastörizasyon

19. Sebzelerin soğuk havada saklanmasında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Pişmiş ve çiğ yiyecekler birbirinden ayrı tutulmalıdır. B) Açık olarak konmalıdır C) Taze yeşil yapraklı sebzeler ile taze meyveler bir araya konulabilir D) Yıkandıktan sonra konmalıdır.

20. Sebzeler su içinde niçin bekletilir?
A) Lezzetini arttırmak için B) Kolay pişmesi için C) Kararmaması için D) Besin değerini arttırmak için

21. Soğuk havada saklanacak sebzeler neden yıkanmamalıdır?
A) Kısa sürede tüketilecekleri için B)Kullanılacağı zaman yıkanması gerektiği için C)Suları süzdürülmezse vitamin kaybı olacağı için D)Su sebzelerde çürümeyi başlatacağı için

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/sebzeleri_pisirmeye_hazirlama.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder