25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Bulaşık Yıkama Ve Çöp Atımı)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır



Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi bulaşık yıkama gerecidir?

A) Bulaşık yıkama evyesi B) Su spreyi C) Sünger D) Bulaşık deterjanı

2. Bulaşıklar elde hangi ısıda yıkanmalıdır?
A) 40 C° B) 75 C° C) 65 C° D) 50 C°

3. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek hazırlamada oluşan bulaşıktır?
A) Salata tabağı B) Ekmek tabağı C) Servis kaşığı D) Kevgir

4. Aşağıdakilerden hangisi bulaşıkların kurulanmasında kesinlikle uygulanmaması gereken yöntemdir?
 A) Mutfak bezi ile kurulama B) Kağıt havlu ile kurulama C) Sıcak hava püskürterek kurulama D) Temiz hava akımlı raflara koyarak kurulama

5. Aşağıdakilerden hangisi bulaşıkların yıkanmasında mutlaka sterilize edilmesi gereken mutfak araçlarından biridir?
A ) Fırın tepsisi B) Et kıyma makinesi C) Tava D) Tencereler

6. Yıkamayla çıkmayacak lekeleri çıkarmak için bulaşık yıkamanın hangi aşamasından sonra malzeme ön daldırma ürününde bekletilir?
A) Ön yıkama B) Artıkların sıyrılması C) Ana yıkama D) Durulama

7. Leke sökücü ön daldırma ürünleri hangi lekelerin çıkarılmasında kullanılır?
A) Çay kahve lekelerinde B) Yağ lekelerinde C) Çay kahve ve yağ lekelerinde D) Çay ve salça lekelerinde

8. Aşağıdaki ısı derecelerden hangisi bulaşık yıkamada sterilizasyon işlemi için uygundur?
A) 50 C° B) 75 C° C) 55 C° D) 65 C°

9. Aşağıdakilerden hangisi bulaşık makinesinin çalışma aşamalarındandır?
A) Ön yıkama B) Örnekleme yapma C) Basketlere yerleştirme D) Duşlama yapma

10. Bulaşık makinesinin iyi çalışması aşağıdaki unsurlardan hangisine bağlı değildir?
A) Deterjan B) Isı C) Su D) Çalışma ortamının ısısı 

11. Bulaşık makinesinde bulaşıkların sterilize edilebilmesi için en uygun ısı derecesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 85 C° B) 60 C° C) 65 C° D) 55 C°

12. Aşağıdakilerden hangisi bulaşık makinesinin bakım ve temizliğinde dikkat edilecek noktalardandır?
A) Ön duşlama ünitesinin temizliği B) Basketlerin temizliği C) Yıkama ve durulama kollarındaki memelerin temizliği D) Artık sıyırma tezgahının temizliği

13. Aşağıdakilerden hangisi bulaşık yıkamaya başlamadan önce yapılacak işler içinde yer almaz?
A) Artıkları sıyırma B) Masa üstü düzenini kurma C) Duşlama yapma D) Ön yıkama yapma 

14. Bulaşık makinesinde ana yıkama derecesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 55 C° B) 65 C° C) 85 C° D) 70 C°

15. Bulaşık makinesinin hangi aşamasında kir ve lekeler yok edilir?
A) Yıkama B) İlk durulama C) Ana yıkama D) Son durulama

16. Bulaşık makinesinin yıkama ve durulama kollarının tıkanma sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Artıkların iyi sıyrılmaması B) Su basıncının yetersiz olması C) Deterjanın kalitesi D) Parlatıcının kalitesi

17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi makinede yıkanan bulaşıkların çabuk kurumasını ve lekesiz kalmasına sağlar?
A) Sıvı makine bulaşık deterjanı B) Katı makine bulaşık deterjanı C) Tuz D) Parlatıcı 

18. Bulaşık makinesinde yıkama sırasında oluşan köpüklenme aşağıdaki seçeneklerden hangisine bağlıdır?
A) Yıkama suyunun arıtılmamış olması B) Makinede tuz kullanılmaması C) Yıkama solüsyonundaki protein kirlerinin deterjan kimyasalları ile birleşmesi D) Uygun parlatıcının kullanılmaması

19. Çöplerin atımında en yaygın kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çöp kovaları B) Çöp bacaları C) Çöp öğütücüleri D) Yukarıdakilerin hepsi

20. Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşüm çöpleri içinde yer almaz?
A) Yaş çöpler B) Pet şişeler C) Kartonlar D) Depozitosuz cam şişeler

21. Aşağıdakilerden hangisi çöp toplama mekanları içinde yer alır?
A) Sebze hazırlama tezgahı. B) Soğuk çöp odası. C) Çöp kontenyeri D) Ocak ve fırınlar

22. Aşağıdakilerden ifadelerden hangisi çöplerin kaldırılması sırasında uyulması gereken hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun değildir?
A) Çöp bidonlarında tek kullanımlık çöp poşeti kullanılmalı B) Soğuk odadaki çöp konteynerleri çöp kamyonuna boşaltılınca yıkanıp dezenfete edilmeli C) Şişe arabasında şişe dışında malzeme taşınmamalı D) Çöpler taşınırken çöp bidonlarının ağzı açık tutulmalı.

23. Mutfak üretim alanlarında ve bulaşık hanede kullanılacak çöp bidonlarında aşağıdaki özelliklerden hangisi aranır?
A) Tekerlekli olmalı B) Pedallı olmamalı C) Rengi gri olmalı D) Çok hafif olmalı ve ucuz olmalı

24. Çöp atımına uygun olmayan işlem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çöpler önce mutfakta çeşitlerine göre gruplandırılmalı B) Yaş çöpler çöp bidonlarında toplanmalı C) Depozitolu şişeler kendi kasalarında toplamalı D) Teneke kutular ve şişeler aynı yerde toplanmalı

25. Aşağıdaki işlerden hangisi çöp odasının temizliğinde önemlidir?
A) Çöp kamyonu çöpü aldıktan sonra çöp odası temizlenmelidir B) Çöp odasındaki konteynırların içindeki çöp boşalınca temizlenmelidir C) Çöp odasının duvar ve yerleri yıkanarak temizlenmelidir D) Çöp odasının duvar ve zemini dezenfektanlı su ile temizlenmelidir 

26. Aşağıdakilerden hangisi çöp atımında uyulması gereken hijyen ve sanitasyon kurallarındandır?
A) Çöpler mümkün olduğu kadar besinlerin hazırlandığı ortamlardan uzak tutulmalı B) Çöp toplama alanı mutfağa yakın olmalı C) Boşalan tenekeler mutfaktan şişe arabası ile taşınmalı D) Boşalan bidonların temizliği bulaşık hanede yapılmalıdır. 

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/bulasik_yikamavecop_atimi.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder