25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (İşe Hazırlık)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak D) Desenli açık renk takım elbise 

2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz? 
A) Silindir şapka B) Siyah ceket C) Siyah ayakkabı D) Siyah çorap 

3. Aşağıdakilerden hangisi Bayan Kabin Memuru’nun kıyafetidir? 
A) Lacivert dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek ve ceket, fular, lacivert yarım topuklu deri ayakkabı. B) Desenli açık renk etek, beyaz gömlek, ceket, fular. C) Gri dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek, süveter veya hırka, fular. D) Belli tip ve modelde üniforması yoktur. İşin çeşidine göre değişir. 

4. Otobüs hosteslerinin üniforma renkleri belirlenirken ne dikkate alınır? 
A) Genellikle şirketin kullandığı renkler esas alınır. B) Mevsime göre seçim yapılır. C) Sadece gri renk kullanılır. D) Hostes istediği rengi seçebilir. 

Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgiler doğru ise parantez içine (D), yanlış ise (Y) yazınız. 

5. (D) Captain kıyafeti diğer personelden daha gösterişlidir. 

6. (D) Pastacı bazı işletmelerde ikinci aşçı seviyesindedir. 

7. (Y) Bayan personel çalışırken istediği aksesuarı kullanabilir 

8. (D) Fuarlarda görev yapan hosteslerin belli tip ve modelde üniforması yoktur 

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yere doğru kelimeyi yazınız 

9. Mutfak bezi …..(sıcak)..… kapları taşımak için kullanılır. 

10. Personel kıyafeti ......(dar)...... hareketi kısıtlayıcı ve dikkat çekici şekilde olmamalıdır.

11. Aşçı kıyafeti nelerden oluşur? 
A) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular B) Ceket, pantolon, kep, fular, ayakkabı C) Önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi D) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi 

12. İş kıyafeti giyerken aşağıdaki hususlardan hangisine dikkat edilmez? 
A) Kıyafet temiz ve ütülü olmalı. B) Kıyafet son moda olmalı. C) Yırtık, sökük kıyafetler giyilmemeli. D) Ayakkabılar daima boyalı olmalı. 

13. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek-içecek hizmetleri personelinin dolabında işi gereği bulundurması gereken araç-gereçlerden değildir? 
A) Yedek iç çamaşırı, çorap ve ayakkabı B) Kolonya, after shave, deodorant C) Kitap, gazete, dergi D) Saç tokası-bone-şapka 

14. Aşağıdakilerden hangisi uçak hosteslerinin taşıması gereken dokümanlardan değildir? 
A) 4011 Model B) Check Lıst (Uçak Kontrol Listesi C) Anons El Kitabı D) Kabin Memuru El Kitabı 

Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgiler doğru ise parantez içine (D), yanlış ise (Y) yazınız. 

15. (D) Mutfak personeli mutlaka kep kullanmalıdır. 

16. (D) Sipariş almak için kullanılan blok notlara adisyon adı verilir. 

17. (D) Şirket kimlik kartı, hostesin o firmada çalıştığını gösteren; hostesin ad-soyadının, ünvanının yazılı olduğu karttır 

Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere doğru kelimeyi yazınız 

18. Dolabınızda mutlaka......(ayakkabı)… bulundurunuz. 

19. Yolcu Hizmetleri Memuru Sertifikası,…(yer)…hostesinin taşımak zorunda olduğu bir belgedir. 

20. Yolcu hizmetleri memurunun Türkiye’deki tüm apron ve havaalanlarına giriş iznine sahip olabilmesi için, …(apron)….. kartına ihtiyacı vardır.

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/ise_hazirlik.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder