25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Salon Düzenlenmesi)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Alüminyum alaşımdan yapılı metal tablalı masalar, daha çok nerelerde kullanılır?


Pastanelerde, kafelerde, otellerin bahçe servis bölümlerinde kullanılır

2. Verzalit masalar hangi özelliklerinden dolayı tercih edilir?

Renk, desen, ebat, şekil çeşitliliği, hijyenik ve kolay temizlenebilir olmasından dolayı tercih edilir. 

3. Kokteyllerde kullanılan yuvarlak masa çeşidi hangisidir?

Leylek olarak da anılan bistro masadır.

4. Metal masalar nemli bezle silindikten sonra niçin mutlaka kurulanmalıdır?

Paslanmamaları için kurulanmalıdır

5. Banquetlerde kullanılan kare masalar ile klasik restoranlarda kullanılanlar arasındaki farkı belirtiniz.

Banquetlerde kullanılan kare masaların ölçüleri daha küçüktür

6. Çok kirli plastik masaları temizlemek için ne yapmalıyız?

Deterjanlı bezle ya da süngerle silinip kurulanır

7. Banguet düzenlemesi yapılırken çok sayıda masa nasıl taşınır?

Masa taşıma arabaları kullanılarak taşınır. 

8. Tablalarıve ayakları tamamen kıymetli ahşaptan yapılan masalar nerelerde kullanılır?

Daha çok kaliteli restoranlarda ve otellerin alakart restoranlarında kullanılır

9. Temel sandalye çeşitleri kaç tanedir?

A) 2 B) 3 C) 4 D) 5

10. Kullanım açısından aşağıdaki sandalye çeşitlerinden hangisi daha dayanıklı ve taşınması pratiktir?
A) Alüminyum alaşımlı sandalyeler B) Verzalit oturaklı sandalyeler C) Kumaş kaplı sandalyeler D) Plastik sandalyeler

11. Otellerin havuz ve plajlarında aşağıdaki sandalye tiplerinden hangisi kullanılır?
A) Metal sandalyeler B ) Kumaş kaplı sandalyeler C) Ahşap sandalyeler D) Plastik sandalyeler 

12. Ormanlık alanlardaki turizm tesislerinde ahşap sandalyelerin kullanılma amacı nedir?
A) Ahşap, ormanlık alanlarda daha çok bulunmaktadır B) Bölgedeki doğal havayı yansıttığı için C) Ahşap sandalyelerin daha dayanıklı olması D) Taşınmasının daha kolay olması

13. Servis sırasında sandalyeler taşınırken taşıyacak personelin sandalyenin neresinde durması uygundur?
A) Önünde B) Sağında C) Arkasında D) Solunda

14. Sandalye temizliğinde temizlik malzemesinin seçimi öncelikle neye göre belirlenir?
A) Sandalyenin boyutuna göre B) Lekenin çeşidine göre C) İşletmenin durumuna göre D) Sandalyenin yapıldığı malzemeye göre 

15. Sandalye süslemesin esas amacı nedir?
A) Salona hoş ve düzenli bir görüntü vermek B) Sandalyede bulunan kusurları gizlemek C) Konukların rahat oturabilmelerini sağlamak D) Hiçbiri

16. Yan yana koyulacak sandalyeler arasındaki mesafe neye göre belirlenir?
A) Sandalyenin boyutuna B) Masanın boyutuna C) Masadaki kuvere D) Salon düzenine 

Aşağıdaki soruları doğru yanlış şeklinde işaretleyiniz. Cevabınız doğruysa parantez içindeki yere (D), yanlışsa (Y) yazınız.

17. (D) Salata servis arabası misafir masasına getirilerek misafirin seçtiği ürün misafirin gözü önünde hazırlanabilir.

18. (Y) Servis arabası, servis elemanlarının iş yükünü arttırır.

19. (D) Ordövr arabaları, ordövrlerin servis esnasında taze kalmaları için soğutuculu tasarlanmışlardır.

20. Tatlı arabalarında yer alacak araç gereçler hangileridir?
A) Tatlı tabakları B) Tatlı takımları C) Peçeteler D) Hepsi 

21. Flambe arabasında kanyak niçin bulundurulur?
A) Misafire servis için B) Satışları artırmak için C) Hazırlanan yiyeceği alevlenmesi için D) Dekorasyon için

22. Çorbaların sıcaklığı çorba servis arabasında nasıl korunur?
A) Mutfakta ısıtılır B) Isıtıcı reşo kullanılır C) Sık sık sıcak çorba ilavesiyle D) Herhangi bir işlem yapılmaz

23. Hangi servis arabasında reşo bulunur?
A) Flambe arabası B) Salata arabası C) Minibar arabası D) Pasta arabası

24. Servis arabalarının temizliğinde servis elemanının alması gereken kişisel önlem nedir?
A) Üniforma giymek B) Traş olmak C) Eldiven takmak D) Bone takmak 

25. Restoranın bir köşesinde sabit duran servant hangisidir?
A) Gueridon servantı B) Posta servantı C) Ana servant  D)Yardımcı servant

26. Servis elemanı servis esnasında posta servantını hangi amaçla kullanır
A)Yiyecekleri saklamak  B)Malzemeleri korumak C) Örtüleri saklamak D) Acil malzeme temini 

27. Masa servantları daha çok hangi işletmelerde kullanılmaktadır?
A) Kafeteryalar  B) Klasik restoranlar C) Dinlenme tesisleri D) Fast foodlarda

28. Aşağıdaki malzemelerden hangisi servantlarda yer almaz?
A) Şekerlik  B) Şamdanlar C) Isıtıcı reşolar D) Adisyon

29. Aşağıdakilerden hangisi servantın servis sırasındaki faydalarından biridir?
A) Sayım kolaylığı sağlar  B) Zaman kazandırır C) Saklama kolaylığı sağlar D) Hiçbiri

30Aşağıdakilerden hangisi servantların kapaklı dolap kısmına yerleştirilir?
A) Kapak örtüleri B) Buz kovaları  C ) Menajlar D) Küllükler

31. Aşağıda verilen servis malzemelerinden en çok kullanılan hangi grup, sevantların en üstüne yerleştirilir?
A) Buz kovaları, tepsiler, masa örtüleri, küllükler ve menajlar B) Tepsiler, menajlar, küllükler, şekerlikler ve çorba kaşıkları C) Reşolar, menajlar, tepsiler, buz kovaları ve küllükler D) Şamdanlar, kürdanlıklar, yumurtalıklar, reşolar ve kapak örtüleri

32. Servantların düzenlenmesinde neden bir standart sağlanmalıdır?
A) Personele kolaylık sağlar. B) Personelin yabancılık çekmemesini sağlar. C) Dağınıklığı önler. D) Hepsi   

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/servise_on_hazirlik.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder