25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Masa Örtüleri ve Peçeteler)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır



Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi restoranda konuklar yokken örtünün masanın hangi tarafından açılacağını belirten doğru terimdir?

A)Yüzünüzü restoran girişine bakacak şekilde dönünüz. B) Çukur çizgi tarafından durunuz. C) Yüksek çizgi tarafından başlayınız. D) Restoran girişinden başlayarak saat yönünde hareket ediniz.

2) Aşağıdakilerden hangisi örtü açma işlemi bittikten sonra yapılacak işlemlerden biri değildir?
A) Kat izlerinin kenarlara uzaklığı kontrol edilir. B) Parmak uçlarıyla rötüşlanır. C) Eğiklikler kenarlardan hafifçe silkelenerek düzeltilir. D) Örtü sıvazlanarak ütü kat izleri yok edilir.

3) Temiz örtüler toplanırken masanın hangi tarafından toplanır?
A) Çukur çizgi tarafından B) Yüksek çizgi tarafından C) Yüzümüz restoran girişine bakacak şekilde D) Restoran girişinden başlayarak saat yönünde

4) Masaya birden fazla örtü örtülecekse birleşme yerlerinin birbirleri üzerine bindirmeleri, en az kaç cm olmalıdır?
A) 5 cm B) 10 cm C) 15 cm D) 20 cm

5) Aşağıdakilerden hangisi sentetik kumaştan yapılan peçetelerin tercih edilmeme nedenlerinden biri değildir?
A) Ucuzluğu B) Sağlıklı olması C) Sıvı emiciliği D) Dayanıklılığı

6) Aşağıdakilerden hangisi, masa alt örtüsünün faydalarından biri değildir?
A) Masanın kusurlarını örter. B) Servis sırasında gürültüyü önler. C) Kaza sonucu sıvıların dökülmesini önler. D) Masa örtüsünün kaymasını engeller.

7) Aşağıdakilerden hangisi masa alt örtülerinin ebatlarını doğru olarak tanımlar?
A) Masadan 10 cm daha kısa olacak şekilde olmalıdır. B) Masa ile aynı ebatta olmalıdır. C) Masadan 30 cm daha uzun olmalıdır. D) Masanın her tarafından 10 cm sarkacak şekilde olmalıdır. 

8) Masa örtüleri masadan aşağı kaç cm. sarkmalıdır?
A) 20-25 cm B) 15-20 cm C) 30-35 cm D) 40 cm

9) Aşağıdakilerden hangisi restoranda kapak kullanım nedenlerinden biridir?
A) Masa örtüsünün yıpranmasını önler. B) Masa örtülerinin çabuk kirlenmesini önler. C) Masa üstünün çabuk temizlenmesini sağlar. D) Masanın pürüzlerini gizler.

Aşağıdaki sorularda yer alan parantez içlerine doğru olanına “D” yanlış olanına “Y” harfini yazınız.

10) (D ) Servis sırasında kirli örtü değiştirme, masanın üzeri misafire gösterilmeden yapılmalıdır.

11) (D ) Peçeteler misafirin kıyafetini korurken kendileri kirlenir.

12) (Y ) Uzun masa örtülerini de diğer masa örtülerinde olduğu gibi sereriz.

13) (Y ) Köpük yapılmış masalar daha çok lüks hizmet veren Ala carte restoranlarda kullanılır.

14) (Y ) Masa örtülerinde ütü katlaması önce aynı yönde dörde, sonra aksi yöne dörde katlanır.

15. Aşağıdakilerden hangisi sentetik kumaştan yapılan peçetelerin tercih edilme nedenlerinden biridir?
A) Ucuzluğu B) Sağlıklı olması C) Sıvı emiciliği D) Kolay katlanabilirliği

16. Aşağıdakilerden hangisi peçete katlamanın amaçlarındandır?
A) Peçetelerin kirlenmesini önler. B) Misafire ağzını silmesini hatırlatır. C) Masa dekorasyonunu sağlar. D) Tabağın tozlanmasını önler.

17. Aşağıdakilerden hangisi peçetelerin masadan kaldırılma zamanını en doğru şekilde belirtir?
A) Ana yemekten sonra B) Tatlı servisinden sonra C) Konuklar masadan kalktıktan sonra D) Yemek servisi bittikten sonra

18. Aşağıdakilerden hangisi garson peçetesinin kullanım yerlerinden biri değildir?
A) Taşıma sırasında sol kolda B) Masadaki yemek kırıntılarının süpürülmesinde C) Sıcak tabakların tutulmasında D) Şarap takdimi ve servisinde

19. Aşağıda katlanmış peçetelerden hangisi kuverde bardağın içerisine konur?
A) Yelkenli katlama şekli B) Tavus kuşu katlama şekli C) Kuğu katlama şekli D) Çift mum katlama şekli 

20. Garson peçetesi elde servis amaçlı kullanılacaksa aşağıdaki aşamalardan hangisi doğrudur?
A) Düz açılan peçete önce üçe katlanır, enlemesine bir kez daha katlanır. B) Düz açılan peçete önce ikiye katlanır, iki kere de enlemesine katlanır. C) Düz açılan peçete önce ikiye katlanır, bir kere de enlemesine katlanır. D) Düz açılan peçete önce üçgen katlanır, iki kere de enlemesine katlanır.

21. Peçetelerin kuvere yerleştiriliş şekillerine göre aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Kuver tabağı yok ise kuver tabağının konulacağı yere B) Kuver tabağı veya ekmek tabağının içerisine C) Kuverde kullanılan su bardağının içerisine D) Dessert takımlarının dört parmak ilerisine

22. Aşağıdakilerden hangisi manşet peçetelerin faydalarından biridir? A) Servis sırasında tepside oluşabilecek sesleri önler. B) Tepsiye konulan malzemelerin kaymasını önler. C) Tepsi üzerindeki kirleri gizler. D) Restorandaki diğer peçeteler ile uyumunu tamamlar. 

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/masa_ortulerivepeceteler.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder