25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Taşıma Ve Boş Toplama)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır



Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. Küçük tepsileri daima hangi elde taşımalıyız?

A) Sol elde B) Sağ elde. C) Her iki elde D) Omuzda

2. Tepsi üzerine peçete koymamızdaki amaç nedir?
A) Güzel görünmesi için. B) Taşınan malzemelerin kaymaması için. C) Bir hasara yol açmamak için. D) Dengeyi korumak için.

3. Ağır tepsileri kaldırıp indirirken niçin belimizi bükmemiz gerekir?
A) Omurgayı düz tutmak ve bir hasara yol açmamak için. B) Ağırlık merkezini ortaya almak için. C) Elimizin yanmaması için. D) İçindekilerin dökülmemesi için.

4. Aşağıdakilerden hangisi tepsiyi servanta koyarken dikkat edilmesi gereken yöntemlerden biridir? A) Dizleri hafif kırıp döndürerek, tepsiyi bel hizasına getiririz. B) Tepsinin ağırlığına göre koyacağımız yer ile tepsiyi aynı hizaya getiririz. C) Tepsiyi iki elle platform üzerine koyarız. D) Hepsi. 

Doldurmalı Test

5. Tepsileri tek elde, iki elle ve ……(omuz üzerinde)…. üzerinde taşıyabiliriz.

6. Tepsiyi yan masaya koymamız gerekirse, burası iki kuverin arası veya ……(kesiştiği noktaya)……… olmalıdır.

7. Tepsi asla ……(omuza)………veya …(boyuna)……….dokundurulmaz.

8. Şişeler ve bardakları birlikte taşırken, şişeler …(sola)..ve biraz geriye vücuda yakın, bardaklar da …(sağ).. tarafa dizilmelidir.

9. Dolu tabak taşırken parmaklar ve yiyecekler arasında nasıl bir ilişki vardır?
A) Parmaklar yiyeceklerle temas etmemeli. B) Parmaklar yiyeceklerle temas edebilir. C) Hiçbir ilişki yoktur. D) Önemli bir ilişki yoktur.

10. Sadece üç tabak taşınacaksa, üçüncü tabağı nasıl taşırız?
A) Üçüncü tabağı taşımamalıyız. B) Sol elde. C) Sağ ele alarak taşırız. D) Sol elde iki tabak iç içe

11. Tabak taşırken sol kolun pozisyonu nasıl olmalıdır?
A) Yukarıya doğru B) Sola doğru C) Yere paralel D) Sağa doğru

12. Pazı kemiğinin vücutta konumu nasıl olmalıdır?
A) Vücutla temas halinde B) Yukarıda C) Aşağıda D) Hiçbirisi

Doldurmalı Test

13. Tabak …(sol)… elde taşınır.

14. Çorba kaselerini ……(alt tabakları)….. ile birlikte taşımalıyız.

15. Sıcak tabak taşırken ……(peçete)…. ve ……(tepsi)…. gibi araçları kullanırız.

16. Kaseler, kendilerine ait ……(alt tabakları)……üzerinde taşınırlar.

17. Kül tabakları hangi sıklıkla değiştirilmelidir?
A) Dolduğu zaman B) Belli bir şekil yoktur. C) Müşteri istediği zaman D) İçine çöp/sigara konulduğu zaman 

18. Boşların tepsiye toplanmasında nelere dikkat edilmelidir?
A) Ağırlık merkezine B) Sütunların yüksek olmamasına C) Tasnif edilmiş olmalarına D) Hepsi

Boşluk Doldurma Testi

19. Bardaklar, mutlaka …(tepsi)….. veya ……(servis tabağı)……. üzerinde taşınmalıdır.

20. Bir defada elimizde …(iki)…. tane tabak taşıyabiliriz.

21. Tabakların içindeki artıklar …(çöpe)…boşaltılmalıdır.

22. Düz bardağı……(dip)……tarafından, saplı bardağı……(sapından)…..tutarak alırız.

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/tasimavebos_toplama.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder