25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Etlerin Hazırlanması)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1) Beyaz etlerde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
A) Kan B) Hemoglobin C) Demir D) Kalsiyum

2) Aşağıdakilerden hangisi etin kalitesine etki etmez?
A) Hayvanın beslenmesi. B) Hayvanın kesimden önce dinlendirilmesi. C) Etin bağ dokusu miktarı. D) Hayvana kesimden önce tuz yedirilmesi. 

3) Aşağıdakilerden hangisi eti satın alınırken yapılmaz?
A) Damgasına bakılır. B) İhtiyacımıza göre değil fiyatına göre alınır. C) Çok satış yapılan yerden alınır. D) Tazeliğine dikkat edilir.

4) Aşağıdakilerden hangisi et işlemede kullanılan araçlardan biridir?
A) Tencere B) Masat C) Mikser D) Fırın

5) Hangi et kıyma yapılarak değerlendirilir?
A) Gerdan B) Contre-filet C) Yumurta D) Bonfile

6) Sığır etini dana etinden nasıl ayırt edebiliriz?
A) Yağı sarı,eti açık pembedir. B) Danaya göre eti daha yumuşaktır. C) Bonfilesi gelişmiştir. D) Contre filesi yağsızdır.

7) Contre file hayvanın hangi bölgesinden çıkar?
A) Boyun B) Karın C) Sırt D) Ön kol

8) Bonfile ye aşağıdaki pişirme yöntemlerinden hangisi uygulanır?
A) Bouilli B) Poche. C) Braise D) Poelle

9) Nuar aşağıdakilerden hangisinde kullanılmaz? 
A) Tas Kebabı B) Kapama C) Rosto D) Goulasch

10) Aşağıdakilerden hangisi bonfilenin parçalarından biri değildir?
A) Rump steak B)Filet steak C) Tournedo D) Medaillon

11) Chateaux briand olmadığı zaman aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
 A) İncik B)Antre cote double C) Escalope D) Filet Mignon

12) Aşağıdakilerden hangisi koyun ve kuzu etinin diğer kasap etlerinden farkını gösterir?
A) Bonfilesi dana etine göre daha gelişmiştir. B) Diğer kasap etlerine göre besin değeri daha fazladır. C) Dana etine göre daha kolay pişirildiği için kullanımı daha yaygındır. D) En iyi pirzola kuzudan çıkarılır. 

13) Aşağıdakilerden hangisi koyun etinin kuzu etinden farkını gösterir?
A) Koyun etinin rengi kuzu etine göre koyu kırmızıdır. B) Koyun etinin yağı, kuzu etine göre daha fazladır. C) Koyun gelişimini tamamladığı için eti daha yumuşaktır. D) Koyun bütün olarak ta pişirilir, kuzu eti sert olduğu için pişirilmez.

14) Şişlik et kuzunun hangi bölümünden çıkarılır?
A) But B) Gerdan C) Fileto D) Pirzola

15) Koyun yada kuzunun döş eti hangi yöntemle pişirilir?
A) Poelle B)Haşlama(Bouilli) C) Roti D)Sauté

16)Aşağıdakilerden hangisi koyunda bulunmaz?
A) Gerdan B) Kol C) Yumurta D) Bonfile

17) Aşağıdakilerden hangisi kümes hayvanlarının mutfaktaki önemini göstermez?
A) Diğer etlere göre daha ucuzdur. B) Bütün yada parça olarak kullanılabilir. C) Diyet mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. D) Hızlı pişirilir ve servisi kolaydır.

18) Aşağıdakilerden hangisi kümes hayvanlarının özelliklerinden biridir?
A) Beslenme şekli etinin lezzetini etkiler. B) Kümes hayvanlarında kan olmadığı için demir minerali de bulunmaz. C) Körpe olanları etinin yumuşak olması nedeniyle tercih edilmez. D) Hindi etinin kolesterol düzeyi yüksek olması nedeniyle pek tercih edilmez.

19) Aşağıdakilerden hangisi kümes hayvanlarının körpe mi kart mı olduğunun anlaşılmasını sağlamaz?
A) Göğüs kemiğinin kıkırdak olması B) Ağırlığı C) Hav tüylerinin olması D) Etinin set olması

20) Hangi kümes hayvanın vücudunda hem kırmızı hem de beyaz et vardır?
A) Kaz B) Ördek C) Tavşan D) Hindi 

21)Tavuk pişirilmeden önce niçin bağlanır?
A) Hızlı pişmesi için. B) Fazla yer kaplamaması için. C) Lezzetini artırmak için. D) Besin değeri kaybını azaltmak için.

22) Aşağıdakilerden hangisi sakatat değildir?
A) Nuar C) Billur B) Uykuluk D) Yürek

23) Ciğere aşağıdaki pişirme usullerinden hangisi uygulanmaz?
A) Grille B) Braise C) Saute D) Poelle

24) Dil’e hangi pişirme usulü uygulanır?
A) Grille B) Frite C) Braise D) Bouilli

25) Billur aşağıdaki yöntemlerin usullerin hangisi ile pişirilir?
A) Bouilli B) Poche C) Grille D) Etüvé

26)Beyin aşağıdakilerin hangisinde kullanılır?
A) Ana yemek B) Ara sıcak C) Çorba D) Salata

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/etlerin_hazirlanmasi.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder