25 Mart 2018 Pazar

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Uluslararası Özel Çorbalar)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1 Başka ulusların yemeklerini neden öğrenmek isteriz? 
A) Aşçılık mesleğinde ve mutfak kültüründe öğrenmenin sonu yoktur. B) Ülkelerin sembolü olmuş yemekler merak uyandırır. C) Meslekte ilerlememizi sağlar. D)Yukarıdakilerin hepsi. 

2- Aşağıdakilerden hangisi İtalyan çorbasıdır? 
A) Borscht B) Minestronne C) Bouilleboisse D) Onion soup 

3- Aşağıdakilerden hangisi özel çorba özelliği değildir? 
A) Doyurucu olmazlar B) Doyurucu özellik taşırlar. C) Bir milletin, iklimin, yörenin özelliklerini yansıtırlar D) Hiçbiri 

4- Kaplumbağa çorbası ve öküz kuyruğu çorbası neden mutfaklarda hazırlanmaz, konserve olanları kullanılır? 
A) Hazırlanması zordur. B) Bu malzemeler zor bulunur. C) Fabrikasyon daha lezzetli ve ekonomiktir. D) Yukarıdakilerin hepsi. 

5- Aşağıdakilerden hangisi Fransız çorbasıdır? 
A) Minestronne B) Borscht C) Bouilleboisse D) Goulasch 

6- Soğuk çorba hazırlanması hangi ihtiyaçtan doğmuştur? 
A) Sıcak ülkelerde serinlemek için B) Hazırlanması kolay olduğu için C) Pişirme gerektirmediği için D)Fakirlerin yiyeceği olduğu için 

7- Aşağıdakilerden hangisi İspanyol çorbasıdır? 
A) Bouilleboisse B) Borscht C) Gazpaço D) Onion soup 

8- Aşağıdakilerden hangisi soğuk çorba özelliği değildir? 
A) Pişirmeden hazırlanabilirler B) Sıcak olarak ta verilebilirler C) Mutlaka soğuk verilirler D) Bir milletin, iklimin, yörenin özelliklerini yansıtırlar. 

9- Aşağıdakilerden hangisi soğuk çorba değildir? 
A) Cold consommé B) Vişisuaz C) Gazpaço D) Bouilleboisse 

10- Aşağıdakilerden hangisi soğuk consommé garnitürüdür? 
A) Kruton B) Maydonoz ve dereotu C) Domates D) Yoğurt 

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/uluslararasi_ozel_corbalar.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder