Soruları slayt şeklinde izlemek isterseniz youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
1 Başka ulusların yemeklerini neden öğrenmek isteriz?
A) Aşçılık mesleğinde ve mutfak kültüründe öğrenmenin sonu yoktur.
B) Ülkelerin sembolü olmuş yemekler merak uyandırır.
C) Meslekte ilerlememizi sağlar.
D)Yukarıdakilerin hepsi.
2- Aşağıdakilerden hangisi İtalyan çorbasıdır?
A) Borscht
B) Minestronne
C) Bouilleboisse
D) Onion soup
3- Aşağıdakilerden hangisi özel çorba özelliği değildir?
A) Doyurucu olmazlar
B) Doyurucu özellik taşırlar.
C) Bir milletin, iklimin, yörenin özelliklerini yansıtırlar
D) Hiçbiri
4- Kaplumbağa çorbası ve öküz kuyruğu çorbası neden mutfaklarda hazırlanmaz, konserve
olanları kullanılır?
A) Hazırlanması zordur.
B) Bu malzemeler zor bulunur.
C) Fabrikasyon daha lezzetli ve ekonomiktir.
D) Yukarıdakilerin hepsi.
5- Aşağıdakilerden hangisi Fransız çorbasıdır?
A) Minestronne
B) Borscht
C) Bouilleboisse
D) Goulasch
6- Soğuk çorba hazırlanması hangi ihtiyaçtan doğmuştur?
A) Sıcak ülkelerde serinlemek için
B) Hazırlanması kolay olduğu için
C) Pişirme gerektirmediği için
D)Fakirlerin yiyeceği olduğu için
7- Aşağıdakilerden hangisi İspanyol çorbasıdır?
A) Bouilleboisse
B) Borscht
C) Gazpaço
D) Onion soup
8- Aşağıdakilerden hangisi soğuk çorba özelliği değildir?
A) Pişirmeden hazırlanabilirler
B) Sıcak olarak ta verilebilirler
C) Mutlaka soğuk verilirler
D) Bir milletin, iklimin, yörenin özelliklerini yansıtırlar.
9- Aşağıdakilerden hangisi soğuk çorba değildir?
A) Cold consommé
B) Vişisuaz
C) Gazpaço
D) Bouilleboisse
10- Aşağıdakilerden hangisi soğuk consommé garnitürüdür?
A) Kruton
B) Maydonoz ve dereotu
C) Domates
D) Yoğurt
http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/uluslararasi_ozel_corbalar.pdf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder