Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır
1. Aşağıdakilerden hangisi makarnanın yapısında en çok bulunan besin ögesidir?
A) Protein B) Yağ C) Karbonhidrat D) Su
2. Aşağıdakilerden hangisi makarnanın kalitesini etkileyen faktörlerden değildir?
A) İrmiğin üretildiği buğday B) Makarnanın rengi
C) İrmik parçacık büyüklüğü D) Makarnanın şekli
3. Makarnalar garnitür olarak en çok hangi grup yiyeceklerin yanında servise sunulurlar?
A) Et yemekleri B) Çorbalar
C) Zeytinyağlı dolmalar D) Patates kızartması
4. Aşağıdakilerden hangisi makarna soslarından değildir?
A) Bolonez B) Demi Glace C) Milonez D) Napoliten
5. Aşağıdakilerden hangisi makarnanın pişirilme aşamasında yanlış olan bir
uygulamadır?
A) Yeterli miktardaki suda pişirmek B) Kapağı açık olarak pişirmek
C) Arada sırada karıştırmak D) Süzdükten sonra bol suda yıkamak
6. Aşağıdakilerden hangisi makarnada kullanılan bir baharat değildir?
A) Kekik B) Kuru nane C)Vanilya D) Kara biber
7. Aşağıdakilerden hangisi makarnada kullanılan bir ot değildir?
A) Taze nane B) Fesleğen C) Maydanoz D) Tere
8. Aşağıdaki soslardan hangisinde mantar kullanılır?
A) Milonnaise Sauce
B) Bolognoise Sauce
C) Napolitene Sauce
D) Beşamel Sauce
9. Aşağıdaki soslardan hangisinde kıyma kullanılır?
A) Milonnaise Sauce
B) Bolognoise Sauce
C) Napolitene Sauce
D) Beşamel Sauce
10. Aşağıdaki soslardan hangisi fırın makarnada kullanılır?
A) Milonnaise Sauce
B) Bolognoise Sauce
C) Napolitene Sauce
D) Beşamel Sauce
11- Aşağıdaki ülkelerden hangisi makarnanın doğduğu ve yayıldığı ülkelerden değildir?
A) İtalya B) Türkiye C) Japonya D) Amerika
12- Aşağıdakilerden hangisi İtalya’ya özgü bir makarna çeşidi değildir?
A) Ravioli B) Kaneloni C) Erişte D) Lazanya
13- Aşağıdakilerden hangisi makarna hamurlarında bulunmaz?
A) Maya B) Yumurta C) Yağ D) Limon suyu
14- Aşağıdakilerden hangisi makarnanın en önemli garnitürüdür?
A)Bolonez sos B)Milanez sos C)Napoliten sos D) Permasan Peynir
http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/makarnalar.pdf
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder