11 Mart 2018 Pazar

Kantin İşletmeciliği Dalı Yiyecek Hazırlama Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Sütlü Tatlılar)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

1. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlıları hazırlamada kullanılan araçlardan biri değildir?
 A) Çelik tencere B) Kalaylı bakır tencere C) Çırpıcı tel D) Alüminyum tencere

2. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlıları pişirmek için en uygun olan ısı ayarıdır?
A) Harlı yüksek ateş B) İlk önce hafif sonra harlı ateş C) Orta derecede harlı ateş D) Hafif kısık ateş

3. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlılarda kullanılan yardımcı gereçlerden biri değildir?
A) Limon kabuğu rendesi B) Nişasta C) Limon suyu D) Damla sakızı

4. Aşağıdakilerden hangisi tatlı hazırlamada tercih edilen sütün özelliğidir?
A) Çiğ süt B) Pastörize veya sterilize süt C) Yağı alınmış süt D) Hiçbiri

5. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlıları gereğinden uzun süre pişirmenin neden olduğu, istenmeyen en önemli sonuçtur?
A) Sütün koyulaşması B) Renginin sarı olması C) Protein ve vitamin kaybı D) Tadının bozulması

6. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlıları hazırlamada yapılacak işlemlerden biri değildir?
A) Katı malzemeler karıştırılarak soğuk pastörize süt yavaş yavaş ilave edilir. B) Çiğ süt diğer malzemelerle karıştırılarak ocağa konur. C) Sütlü tatlıların özelliğine uygun vanilya, kakao,yumurta gibi malzemeler yardımcı gereç olarak hazırlanır. D) Nişasta kullanılıyorsa önceden soğuk sütle ezilmesi topaklanmayı engeller.

7. Aşağıdakilerden hangisi sütlü tatlıları tercih etme nedenlerinden biri değildir.?
A) Sütlü tatlılar maliyeti düşük tatlılardır B) Sütlü tatlılar gösterişli ağır tatlılardır C) Sütlü tatlılar sindirimi kolay tatlılardır D) Sütlü tatlılar kolay hazırlanan tatlılardır

 8. Aşağıdakilerden hangisi ocak üzerinde pişen sütlü tatlılarda aranılan özelliklerden biridir?
A) Sütlü tatlılar kendine has koku ve tatta olmalıdır B) Sütlü tatlılar homojen olmalıdır C) Yanık tadı ve kokusu olmamalıdır D) Hepsi 

9. Fırında pişen sütlü tatlılar için uygun kaplar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Isıya dayanıklı borcam B) Payreks kalıplar C) Sırlı toprak kaplar D) Hepsi

10. Aşağıdakilerden hangisi hem ocakta hem de fırında pişen sütlü tatlılardan birisi değildir?
A) Sufle B) Sütlaç C) Parfe D) Krem karamel

11. Aşağıdakilerden hangisi krem karamel hazırlamada yapılacak işlemlerden birisi değildir?
A) Karamel hazırlanır. B) Yumurtaların beyazı kar gibi oluncaya kadar çırpılır. C) Kalıplara konulan krem karameller su dolu tepsi içine yerleştirilir. D) Krem karameller soğuyunca ters çevrilerek kalıplardan çıkarılır

12. Aşağıdakilerden hangisi karamel hazırlamada standart ölçüdür?
A) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su B) 1 su bardağı toz şeker ½ su bardağı su C) 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı su D) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su

13. Aşağıdakilerden hangi işlem fırın ısısında pişirilen sütlü tatlılarda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisidir?
A) Fırında pişirilen sütlü tatlıları su dolu fırın ısında pişirmek gerekir. B) Fırın ısısının yüksek olması tatlıların çabuk pişmesini sağlar. C) Fırın kapağı açılarak sık sık kontrol edilmelidir. D) Fırın ısısı önce düşük olmalı, sonra yükseltilmelidir.

14. Aşağıdakilerden hangisi sufle yapımında dikkat edilecek en önemli noktadır?
A) Pişme esnasında fırın kapağı sık sık açılarak sufle kontrol edilmelidir. B) Pişme esnasında sufleye sos eklenmelidir. C) Sufle tepsi içinde pişirilmelidir. D) Pişme esnasında fırın kapağı hiç açılmamalıdır, sufle söner.

15. Aşağıdaki ifadelerden hangisi dondurularak hazırlanan tatlılar için doğrudur?
A) Dondurularak hazırlanan tatlılarda sütün steril olması son derece önemlidir.. B) Dondurularak hazırlanan tatlılarda kullanılan yumurta, çiğ olarak kullanıldığından taze ve temiz olmalıdır. C) Dondurularak hazırlanan tatlılar serin ortamda hazırlanmalıdır. D) Hepsi 

16. Aşağıdakilerden hangisi pişirme işlemi yapılmadan, dondurularak hazırlanan tatlılara örnektir?
A) Bavaruva B) Parfe C) Krem karamel D) Tavuk göğsü

17. Aşağıdakilerden hangisi Bavaruva hazırlamada kullanılan gereçlerden biridir?
A) Krem şanti B) Jelatin C) Yumurta D) Hepsi 

18. Aşağıdaki ifadelerden hangisi Bavaruva için doğru ifadelerden biridir?
A) Bavaruva Türk mutfağı tatlılarından biridir. B) Bavaruva aslında Şarlotların ana kremasıdır. C) Bavaruva pişirilmeden hazırlanan sütlü talıdır. D) Bavaruva İtalyan mutfağının en önemli tatlısıdır.

19. Aşağıdakilerden hangisi parfe hazırlamada kullanılan temel gereçlerden birisi değildir?
A) Krem şanti B) Yumurta C) Jelatin D) Bisküvi

20. Dondurularak hazırlanan parfenin kalıptan kolay çıkması için yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Parfe kalıbı servis edilmeden önce 1-2 dakika ılık suda bekletilir B) Parfe kalıbı iyice yağlanır. C) Parfe kalıbı ocakta ısıtılır. D) Parfe oda sıcaklığında bekletilir

21. Dondurularak hazırlanan tatlıların uzun süre saklanması için uygun ortam aşağıdakilerden hangisidir?
A) Oda ısısı B) Buzdolabı raf ısısı C) Derin dondurucu D) Hiçbiri

22. Aşağıdaki malzemelerden hangisi dondurma hazırlamada kullanılan gereçlerden birisi değildir?
A) Meyveler B) Süt C) Mahlep D) Salep

http://ismek.ist/files/ismekOrg/file/2013_hbo_program_modulleri/sutlu_tatlilar.pdf

1 yorum:

  1. kalfalık için uygun ama,ustalık sınavı için basit kaldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil