18 Mart 2018 Pazar

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Temel Bakım Dersi Kalfalık Çalışma Soruları (Müşteri Karşılama ve Uğurlama)

Sorular Megep Modüllerinden Alınmıştır

1. Aşağıdakilerden hangisi müşteri kabul etmede dikkat edilecek hususlardan değildir? 
A) Konukla akıcı ve anlaşılır bir dille konuşmak B) Önceden rezervasyon yaptırmamış konukları kabul etmemek C) Bakımlı ve özenli olmak D) Konuk görüldüğü anda onunla ilgilenmek 

2. Aşağıdakilerden hangisi telefon kullanımında dikkat edilecek hususlardan değildir? 
A) Telefonu 2 dakika içerisinde cevaplamak B) Telefon açıldığında karşıdaki kişiyi selamlamak C) Selamlamadan sonra kendinizi tanıtmak D) Önce karşıdaki kişinin telefonu kapatmasını beklemek 

Aşağıdaki cümleleri dikkatlice okuyarak boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü yazınız. 

3. Konuklara verilmek üzere düzenlenen, konuğun alacağı paket programın içeriğini, tarihlerini ve saatlerini gösteren karta …………(randevu kartı)…… denir. 

4. Konuklar işletmeye ilk geldiğinde yapılan görüşmede doldurulan, konuğa ait bilgileri içeren kartlara ………(konuk kayıt kartı)………… denir. 

5. Konuk kabul bölümü güzellik merkezinin …………(giriş kapısına yakın).….. yerinde bulunur. 

6. Fincanla yapılan çay servisinde kullanılan servis araçları hangi maddede doğru olarak verilmiştir? 
A) Çay servis tepsisi ve altlığı-çay fincanı ve altlığı-çay kaşığı-şekerlik ve maşası B) Tepsi şekerlik ve maşa çay potu -su potu çay fincanı C) Tepsi-çay fincanı ve altlığı-çay kaşığ - limonluk ve kaşığı D) Tepsi-çay kaşığı ve fincanı-çay kaşığı şekerlik 

7. Servise hazırlanan salep üzerine tarçın ne zaman ilave edilir? 
A) Salebin kaynamasından önce B) Salep kaynamaya başladığında C) Fincanlara konulduktan sonra D) Şekerin ilavesinden sonra 

8. Gazlı içeceklerin servisinde ne tür bardaklar kullanılır? 
A) Flüt bardak B) On the rock bardak C) Highball ve long drink bardaklar D) Parfaid bardak 

9. İçilebilir özellikteki su, şeker, kinin veya narincin, diğer bileşenler ve izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tekniğine göre hazırlanan ve karbondioksit ile gazlandırılan içecek aşağıdakilerden hangisidir? 
A) Kola B) Tonik C) Soda D) Maden Suyu 

10. Buzlu çay servisinde kullanılacak bardak çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? 
A) On the rocks bardağı  B) Whisky tumbler bardağı C ) Long drink bardağı D ) Kokteyl bardağı 

11. Milk shake servisinde aşağıdaki hangi garnitür maddesi kullanılmaz? A) Taze meyveler B) Kakao C) Çikolata rendesi D) Pudra şekeri

Aşağıdaki cümleleri dikkatlice okuyarak boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü yazınız. 

12. İşletmede konuğun uğurlandığı yer ……(Konuğa gösterilen saygı ve ilgi ve iş yerinin çalışma felsefesini ).… gösterir. 

13. Müşteri herhangi bir uygulama yaptırmamış olsa dahi, ……(Olumlu bir şekilde uğurlamak)…..… gerekir. 

14. Hizmet satın almayan konuğa olumsuz tavır gösterilirse, …(İşletmeye bir daha gelmesi engellemiş olur)…………. 

15. İş yerinde konukların karşılanması ve uğurlanması standartlaşmalı ve her gelişte konuğa aynı davranış gösterilmelidir çünkü ………(İlk gelişte kapıya kadar uğurlanıp diğer gelişlerinde farklı davranışları gören konuk, kendine olan ilginin ve saygının azaldığını düşünerek işletmeye olan güvenini ve ilgisini kaybeder. )…….

16. Maden suları ve soda kaç cl hacimli bardaklarda servis edilir? 
A) 15-20 cl B) 20-25 cl C) 25-30 cl D) 30-35 cl

17. Kutu içecek servisinde kutuda kalan içecek masada nereye bırakılır? 
A) Bardağın sağ ilerisine bırakılır. B) Sol tarafa konur. C) Menaj takımının önüne bırakılır. D) Masaya bırakılmaz.

18. Gerek sürahi ile yapılan serviste gerekse şişe ile yapılan serviste sürahi veya şişe bardağa değdirilmeden bardağın ………(2/3'ü)…… doldurulmalıdır.

19. ..………(Buzlu çay).….; soğuk çay demi, limon suyu ve şeker şurubu ile hazırlanan serinletici bir içecektir. 

20. İyi bir milk shake hazırlamak için kullanılacak sütün çok …(soğuk)…… olması ve yeteri kadar ………(karıştırıcı)..….da karıştırılması gerekir. 

21. Maden suyu ile soda arasındaki fark ……(Maden suyunda karbondioksit gazı doğal olarak bulunmakta iken sodada daha sonradan ilave edilmiş)……. olmasıdır. 

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/M%C3%BC%C5%9Fteri%20Kar%C5%9F%C4%B1lama%20Ve%20U%C4%9Furlama.pdf

1 yorum:

  1. güzel bir içerik olmuş. bir çok kişi için faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitim Haberleri

    YanıtlaSil